Rosendal

Artikel i Sydöstran 120709

Nu är det klart. Det blir Hermanssonbolagen som tar över Lindemohemmet. För det betalar man landstinget 12,5 miljoner kronor. – Vi tycker att det finns en potential i verksamheten, säger Fredrik Hermansson som är vd på fastighetsbolaget.

Landstinget har under en längre tid velat sälja fastigheten och i ett tidigare skede fördes diskussioner med kommunen, som har ett flertal verksamheter i lokalerna, om en försäljning. 

Gick ut på marknaden

De diskussionerna mynnade inte ut i någon affär och förra hösten bestämde sig landstinget för att via en  mäklarfirma gå ut på den öppna marknaden med fastigheten. Lindemohemmet ingick i en del av ett större paket där ett flertal landstingsfastigheter skulle säljas. 

Bygger vidare

Sedan en tid tillbaka är det klart att det alltså blir en lokal fastighetsförvaltare som tar över. Fredrik Hermansson berättar att man kommer att bygga vidare på den nuvarande utformningen. 

82 000 kvadrat

– Vi siktar på att utveckla fastigheten ihop med den befintliga verksamheten, säger fastighets-vd:n. På området finns totalt sju olika byggnader och den sammanlagda markytan uppgår till 82 000 kvadratmeter. I lokalerna har  både kommunens omsorgsförvaltning och utbildningsförvaltning verksamhet med dagcenter för funktionshindrade, korttidsboende och terapibassäng. Även landstinget använder en del lokaler, bland annat för sjukgymnastik och psykologmottagning.


rubrik 3 typ

asdsdfsdf sdfsd fsd


rubrik

asdasd